Mjesečni radovi u vrtu :: KOLOVOZ - Radovi u vrtu
KOLOVOZ - Radovi u vrtu

KOLOVOZ - Radovi u vrtu

Ocijeni članak:
         
Autor:
administrator
10/8/2007 10:21:01 PM

Kao prvo što trebamo redovito i svakodnevno provjeravati dali treba zalijevati Vaše biljke u vrtu, kući ili balkonu. Te iste ukoliko je potrebno i zaliti. .  Također treba jednom do dvaput tjedno dodavati prehranu cvijeću, bilo u tekućem obliku ili kruto obliku. Koje dodajemo preko lista ili direktno u zemlju. Što ovisi o vrsti biljaka koje imate i o Vašim željama i navikama.

Zaljevanje zimzelenih biljaka
Biljke poput kamelija i rododendrona počinju formirati pupoljke za sljedeću godinu pa ih je potrebno zalijati i povremeno prihraniti.Ako je previše suho pupoljci će otpasti i umanjit će se,ili je neće ni biti,proljetna cvatnja

Također treba obratiti pozornost na stare i ocvalo lišće i cvijeće na vašim biljkama. Te ukoliko se uoče, uklonite ih!!! Tako će te olakšati biljkama da se bolje i ljepše razviju, a ne da svoju energiju uzalud troše za proizvodnju sjemena. Ovako će biljka svu svoju energiju usmjeriti na nove cvjetove.

poljevanje.jpgRedovito provjeravajte zdravstveno stanje Vaših biljka!!! Pripazite da nema eventualno kakvih bolesti i štetnika koji bi mogli ugroziti Vaš biljke. Jer što se prije uoči opasnost, lakše i s manje muke je se možete riješiti.Ukoliko Vam se pojavi kakav problem slobodno potražite pomoć u poljoprivrednim apotekama ili jednostavnije na našem i Vašem forumu koji je pun ljudi koji su željni pomoći.

 

Sakupljanje sjemena
 Sada je vrijeme za sakupljanje sjemena jednogodišnjih cvjetnica.
 Sjeme skupiti za suha i sunčana vremena,ostaviti ga da se još dobro osuši i spremiti u  omotnicu,vrećicu(najbolje papirnatu).Označite čije je sjeme u kojoj omotnici i spremite do proljeća na suho mjesto.

Biljke koje imate u vrtu, a nježne su stabljike i znaju izrasti visoko, te ih vjetar i kiša mogu oštetiti i savinuti, poduprite ih i postavite kakav oslonac.
Penjačice povežite da ih jesenske kiše i vjetrovi ne slome. i usmjerite u željenom smjeru u kojem želite da idu i rastu.

radovi.jpgTravnjak redovito kosite i zalijevajte te po potrebi i pognojite da dobije snage za vruće ljetne dane. I u svoje vrtno jezerce na dosipavajte vodu koja je ishlapila od žarkog sunca.

Prihrana ruža i krizantema
u kolovozu treba početi prihranjivati krizanteme za bujniju cvatnju.Zadnja prihrana ruža u godini. Time ćemo potaknuti još jednu kasnu cvatnju a mladi izdanci će dobiti dovoljno hranjiva da ojačaju prije zime.

Sjetva trajnica za sljedeću godinu.

I na kraju a vrlo je važno ukoliko idete na odmor, da nađete pouzdane osobe koje će se brinuti za Vaše cvijeće i biljke dok se vi odmarate. Zamolite susjede ili rodbinu, ali obratite pozornost da to obavite na vrijeme, da ne bi bilo problema i strke u zadnji tren.

Tagovi (ključne riječi)
cvijeće, cvijet, jesen, mjesec, radovi u vrtu, savjeti, sobno cvijeće, uređenje vrta, vrt, vrtlarski savjeti, vrtni radovi, vrtno cvijeće
 
KOMENTIRAJ ČLANAK KOLOVOZ - RADOVI U VRTU
 
Trenutno nema komentara. Budite prvi !!!
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija