Mjesečni radovi u vrtu :: SIJEČANJ - Radovi u vrtu
SIJEČANJ - Radovi u vrtu

SIJEČANJ - Radovi u vrtu

Ocijeni članak:
         

Počela nam je nova godina pa sa njom počinju i novi radovi oko naših biljaka.Naravno oni nisu još tako intenzivni kao što će biti u narednim mjesecima ali to nije razlog da zaboravimo naše cvijeće i vrt.

Iako je zima i sve miruje sada je vrijeme kada se počinje pripremati naš vrt za novu cvjetnu sezono i naravno naš dom i biljke u njemu. A prije nego što se utoplimo u našem domu, trebamo obaviti još neke stvari vani.

Ovisno od godine do godine, i količinom oborina koja padne tijekom trenutne godine - prvenstveno na snijeg treba pripaziti na stanje u našem vrtu. Tako nakon svake veće količine snijega koji padne na naše biljke tijekom dana i noć treba ga ukloniti sa drveća, živica i svega onoga što bi isti taj snijeg mogao polomiti.

Ukoliko je snijeg napravio štete i polomio grane njih treba ukloniti i odrezati. Tu će vam dobro koristiti škare za obrezivanje grana, pila za drvo ili možda će čak biti potrebna i motorna pila za drvo, naravno ovisi o veličini grana i šteti koja je nastala. Ovaj posao možete napraviti i kada se vrijeme malo poboljša ali ukoliko uvidite da bi napukla grana mogla prouzročiti još veća oštećenja na samom  stablu ili ostalim biljkama najbolje ga je odmah ukloniti.

Ukoliko ste napravili kučicu za ptice tada  provjerite dali je i ona u redi i da je sve na svome mjestu. I naravno ne zaboravite ostavite malo hrane za Vaše nove ili već stare ljubimce u vrtu. Jer je jako teško životinjama pronaći hranu i preživjeti zimske dane.

Sada kada smo obavili većinu poslova vani vrijeme je da se vratimo nazad u topli kutak našeg doma!

Sada je pravo vrijeme kao što smo i na početku rekli za pripremu i nove planove za novu cvjetnu sezonu. Što uzaći da je vrijeme pregledavanja katologa sa sjemenkama i sadnicama koje se rano siju. Informirajte se i naravno potražite savjete na Cvijet.info portalu, i potražite pomoć ili savjet od ostalih ljubitelja i obožavatelja cvijeća  na našem forumu.(klikni ovdje..)
I ako do sada već niste prijavite se i dobivajte besplatni Cvijet.info časopis.


Naravno ne zaboravite svoje biljke i cvijeće koje imate u svome domu. Sobno cvijeće, kaktusi i ostale biljne vrste tijekom zime trebaju manje i rjeđe zalijevanje, tako da obratite pozornost da biljke ne zalijevate pre često ali opet nemojte ih zaboraviti politi. Također i što se tiče prihranjivanja biljaka to tijekom zimskog razdoblja nije potrebno.

No da si skratite zimske dane sada možete pokušati razmnožiti kaktuse ili posaditi lukovice od narcisa, tulipana, šafrana i ostalog cvijeća koje želite da vam ranije ušarene dom.
Velika većina kaktusa se ne može razmnožiti cijepljenjem tj. okuliranjem. Tako da se oni onda odrežu oštrim nožem od matične biljke te se ostave jedan dan da se malo prosuše i onda se nakon toga zabodu u zemlju i ostave da se užile. Osim ukoliko kaktus ili sukulent koji želite razmnožiti izlučuje mliječni sok . tada nakon sušenja rez posipa prahom od drvenog ugljena i tek tada se stavlja u zemlju.

I to bi uglavnom bilo to…. Sada samo uživajte u cvijeću .

Tagovi (ključne riječi)
cvijeće, cvijet, mjesec, radovi u vrtu, savjeti, snijeg, sobno cvijeće, uređenje vrta, vrt, vrtlarski savjeti, vrtni radovi, vrtno cvijeće, zima
 
KOMENTIRAJ ČLANAK SIJEČANJ - RADOVI U VRTU
 
Trenutno ima 1 komentar(a)
 
crveni_cvjetić | 1/15/2011 11:29:54 AM
Ovaj članak mi se jako sviđa,jako je poučan i ima zanimljivih stvari za koje nisam ni znala! Članak je super!!!
 
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija