Sajam cvijeća :: Sajam cvijeća Sisak 2010
Sajam cvijeća Sisak 2010

Sajam cvijeća Sisak 2010

Ocijeni članak:
         

Nastavljajući lijepu tradiciju, sisačka Udruga cvjećara i hortikulturista "Iris Siscia" i ove godine svom gradu nudi novi izgled i nove sadržaje, a gostima cvjetnu dobrodošlicu. Organizacijom Sisačkog sajma cvijeća 2010., četiri će dana Sisak disati novim plućima i mirisati cvjetnim mirisima.
 
Deveti međunarodni sajam cvijeća, vrtlarstva i prateće opreme okupit će od 13. do 16 svibnja u Gradskom parku brojne uzgajivaće cvijeća i druge izlagače. Na taj će se način, s temom "cvijeće u geometrijskim oblicima",  nastaviti uređenje prvog gradskog parka perunika u zemlji, uz revitalizaciju parkovskog paviljona, kao mjesta kulturnog života i okupljanja građana. Namjera je organizatora da ove godine što veći broj sadnica ostane i nakon sajma kao stalni nasad parka.
Peruniku (iris) je prije 10 godina Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti proglasila hrvatskim nacionalnim cvijetom. Iste je godine na svjetskoj izložbi cvijeća u Japanu perunika prvi put predstavljena kao državni cvjetni simbol. Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Sabora RH preporučio je da perunika bude zastupljena u protokolarne svrhe na državnoj razini.
 
Na poticaj sisačkog novinara Ivice Kovačića, sisački Sajam cvijeća utemeljen je još davne 1967. godine. Organizacije prvog i kasnijih sajmova prihvatilo se tadašnje Turističko društvo Sisak. Iako nije održavan redovito i na istom mjestu, Sajam cvijeća se ipak održao. Uz sajam, te višegodišnji angažnam cvjećara, nastalo je i nekoliko udruga hortikulturista, florista i ljubitelja cvijeća, među kojima je 13. listopada 2006. godine, s namjerom da okupi sve ljubitelje struke, profesionalce i amatere, osnovana i udruga "Iris Siscia". Od prvog se dana udruga prihvatila obnove i zahtjevne organizacije velike manifestacije, koju je dosad četiri puta uspješno organizirala. Iako to u drugim mjestima nije praksa, udruga je i dosad samostalno, na profesionalnoj razini organizirala veliku priredbu.  Veliku ljubav, stručnost i stečeno iskustvo, članovi udruge će ponovo podariti svom gradu kako bi organizacija međunarodne priredbe bila što bolja, na zadovoljstvo svih građana i gostiju grada.
 
Sa brojnim pokroviteljima, među kojima i četiri ministarstva, Gradom Siskom i Turističkom zajednicom kao suorganizatorima, organizatori vjeruju da će obogatiti život grada, a građanima pružiti nova zadovoljstva.

Udruga cvjećara i hortikulturista "Iris Siscia" sve organizacije i pojedince poziva na suradnju uz posjetu Sisačkom sajmu cvijeća 2010.
Mjesto sastanka: Gradski park - Šetalište Vladimira Nazora
Vrijeme:  13. - 16. svibnja 2010. godine


                                           Udruga cvjećara i hortikulturista
                                                       IRIS SISCIA SISAK
                                                                                  Predsjednik Dunavko Orešković

Tagovi (ključne riječi)
cvijeće, cvijet, cvijetnim, cvijetom, cvjećara, hortikultura, ljubitelji cvijeća, park, perunika, sadnice, sajam, sajam cvijeća, udruga, vrtlarstvo
 
KOMENTIRAJ ČLANAK SAJAM CVIJEĆA SISAK 2010
 
Trenutno ima 1 komentar(a)
 
vikica46 | 5/15/2010 9:21:48 PM
Kiša, kiša, kiša.... Šteta!
 
posalji komentar
 
Login
Registriraj se
korisničko ime
lozinka Zaboravili ste lozinku?
Ukoliko niste registrirani korisnik registrirajte se klikom na link dole
login registriraj se
Cvijet.info NEWSLETTER PRIJAVA
Prijavite se za besplatni časopis o cvijeću
Saznajte korisne savjete
za vrtno, sobno cvijeće
i uređenje vrta.
ime i prezime
vaša e-mail adresa
prijavi se
Anketa
Biljke - cvijeće pamtim i prepoznajem?
Samo po izgledu
Domaćem nazivu
Botaničkom ili latinskom nazivu
Neznam imena biljki
Sve znam o njima
 
Zadnje fotkeZadnji korisnici
 
liker čokolada
 
liker
 
adenium
 
adenium
 
ljiljan
 
Sedum Ewersii
 
sukulent Sedum Borchii Sport
 
vrt jagode
 
potunija ili petunija